Meridyen Nedir ?
Meridyenler, sinir sistemi ve dolaşım sistemi gibi, tüm bedeni, entegre bir bütün olarak bağlarlar. Hatta Geleneksel Çin Tıbbı Meridyen Teorisinde, meridyenler sadece beden dahilinde iletişimi sağlamakla kalmaz. Organlarımızla duyularımız, dokularımız, duygu ve düşüncelerimiz arasındaki iletişim ve uyumu sağlarlar. Meridyen sistemi, tam anlamıyla, beden, zihin ve ruhun bütünlüğünü, işlevsel bir biçimde tanımlar.
Meridyen enerji akışının tıkanması ve dengesini yitirmesi, hastalığın başlıca sebebi olarak görülür. Enerji akışının tam olarak nerelerde, ne sebeplerle ve nasıl tıkandığının veya dengesini yitirdiğinin belirlenmesi ve buna bağlı olarak yeniden açılması ve dengelenmesi ise, tüm hastalıkların başlıca ve temel tedavi yöntemidir. Hangi teknik veya teknikler grubu kullanılırsa kullanılsın, Meridyen Terapisi metotlarının tümünün ortak amacı budur. Vücuda denge getirmek için kişinin ruh beden zihin dengesinin uyumlu hale getirmeyi içerir. Bu tedavi şekli, bir kişinin ruh beden zihin dengesinin bloke edilmesi durumunda vücut üzerinde olumsuz etkileri olacağı anlamındadır.
Duyguların enerji bedenimize etkileri
- Coşku kalp ile bağlantılı bir duygudur. Coşku duygusunun tam tersi duygular kalp ve akciğer fonksiyonlarını etkileyebilir. Kalp sorunlarının olası zihinsel nedenleri arasında, çoğunlukla sevgi alış verişinin engellenilmesi, kalbin endişe keder gibi duygularla yorulması gibi etkenler yer alır. Coşku duygusu negatif iken, zihinsel dağınıklık oluşur.
- Dehşet duygusu ve beraberinde panik duygusu kalbi etkiler. Hızlı kalp atışı zihinsel telaş ve soğuk ter belirgin özellikleridir. Psikiyatride panik bozukluk ‘panik atak’ olarak tanımlanır.
- Endişe duygusu dalak üzerinde etkisini gösterir. Bu problem üzerine aşırı düşünmek sıkıntı hissetmek dalak enerjisini bloke eder. Depresyon huzursuzluk iştah azalması, yorgun kol ve bacaklar, karın şişliği ve bayanlarda adet dönemi bozuklukları olarak ortaya çıkabilir.
- Üzüntü ve Yas akciğerlerin enerjisini bozar ve solunum sıkıntıları ortaya çıkabilir. Örneğin bronşit, astım gibi sorunlar sevilen birinin kaybedilmesiyle ilişkilendirilebilir. Ve bireyin kendisini bastırılmış boğulmuş hissetmesi, bireysel bağımsızlığını hissedememesi durumlarında ortaya çıkabilir. Göğüsten gelen derin öksürükler mutsuzluğun göstergesi olabilir çünkü ciğerlerdeki enerji sıkışmıştır.
- Korku böbreklerin temsil ettiği bir duygudur ve sırt ağrıları idrar yolları problemlerine yol açabilir ve yalnızlık duygusunu körükler.
- Öfke karaciğerin enerjisini bozar. Baş ağrıları, baş dönmesi, sırt ağrıları şeklinde etkisini gösterebilir.
Meridyen regülasyon
Bedenin enerji kanalları olan meridyenlerin ve akapuntur noktaları üzerindeki çeşitli müdahaleyle dengeli hale gelmesini ve enerjinin bedende rahatlıkla dağılmasını sağlayan, böylece hem beden sağlığını, hem ruh sağlığını, hem de zihinsel sağlığı teshis etmeye yardımcı olan bir terapi yöntemidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Gümüş eldiven yardımı ile uygulanmaktadır
Tek seans meridyen regülasyon terapisinin etkileri
- 10 klasik masaj uygulamasına eş değerdir.
- 6 km koşu ile aynı oranda yağ yakılmasına yardımcı olur.
- İç organlardan 4 gr toksin atılmasına yardımcı olur.
- Omurganın düzelmesi için bir kaç fizyoterapik etki ile yardımcı olur.
Meridyen regülasyon terapisinin etkileri
- Toksinleri vücuttan atılmasına yardımcı olur ve kanı temizler .
- Kan dolaşımının iyileşmesine yardımcı olur.
- Metabolizmanın iyileşmesine ve harekete geçmesine yardımcı olur.
- Hücrelerin aktivesinin artmasına, bağışıklığın güçlenmesi ve vücudun kendi kendini iyileştirme gücünü artıraşına yardımcı olur.
- Şişlik ve ağrıyı gidermesine kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur
- Otonom sinirleri regüle eder, uykuyu kalitesini düzenler.
- Endokrin sistemi regüle eder, güzel vücut şekillendirme sağlar.
- Meridyen kanallarını açar, enerjinin bedende rahat dolaşmasını sağlar.
Meridyen regülasyon terapi uygulanan bir kaç rahatsızlık
- Cilt hastalıkları
- Cilt lekeleri
- Skolyoz
- Sedef
- Migren
- Toksin Atma
- Ağır Metal arındırması
- Bel ve boyun fıtığı
- İnme ve Felç
- Yumuşak doku romatizmaları
- Kireçlenme
- Duruş Bozuklukları
- Uyku Problemleri
- Fibromiyalji
- Nörolojik Rahatsızlıklar